Održan olimpijski dan
U četvrtak, 10. rujna od 10 do 12 sati na riječkom Korzu održano je obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana. Unatoč ograničenju broja učesnika zbog pridržavanje epidemioloških mjera, Korzo je bio ispunjen sportom.
17 rujna, 2020 od
eRSS podrška by Big Box

Tijekom dvosatnog programa koji započele podizanjem olimpijske zastave na Korzu predstavljeni su sa prikladnim demonstracijama 19 sportova.  Mladi sportaši prikazali su sve ljepote i vrijednosti  atletike, automobilizma, boćanja, boksa, gimnastike, judoa, karatea, kickboxinga, košarke, odbojke, rukometa, kuglanja, šaha, stolnog tenisa, tenisa i kenda, a građani će moći saznati informacije i o plivanju, sinkro plivanju, skijanju, skokovima u vodu, streličarstvu i vaterpolu, iz 20-tak klubova. Također, na Korzu je bio postavljen i info punkt MUP-a.

Hrvatski olimpijski dan (HOD) pokrenuo je Hrvatski olimpijski odbor je 2007. godine  s ciljem poticanja građana svih dobnih skupina na aktivno bavljenje onim sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojima žive i rade.

Hrvatski olimpijski dan na Korzu organizira Riječki sportski savez u suradnji sa Zajednicom sportova Primorsko – goranske županije, uz podršku Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora.

eRSS podrška by Big Box
17 rujna, 2020
Share this post
Oznake
Uredi
Arhiviraj